kbjanek jak będziesz miał chwilę to podeślij mi na pw adresy do tych pośredników.Bo my jeszcze nie mamy kwater.
WAKACJE - WŁOCHY - Riwiera Adriatycka i nie tylko - relacje.
Zwiń
X
-
Re: Wyjazd Bibione-Włochy
Zamieszczone przez termit886Witam,
Drodzy koledzy, w tym roku chcemy razem ze znajomymi wybrać się na wakacje do Bibione we Włoszech. Dlatego chciałem zadać pytanie tym którzy tam byli a mianowicie:
- którędy jechać?
- jakie są ceny LPG I PB.
- jakie są ceny żywności.
- gdzie szukać kwater? w polskich biurach podróży czy lepiej we włoskich?
- i jakie macie wrażenia z pobytu?
Będę wdzięczny za wszystkie cenne wskazówki.
- nie wiem jak LPG, ale PB czy ON najlepiej zatankować w Austrii
- produkty spożywcze w sklepach są dość drogie, jak to w turystycznej miejscowości, w knajpach to o ile dobrze pamiętam średnio trzeba liczyć 5-10 Euro za danie.
- ja korzystam z włoskiego biura: http://www.etgroup.info/index2.html
- ciepłe morze, duża piaszczysta plaża - idealne dla dzieci. Jak się komuś znudzi wylegiwanie na plaży czy kąpiel w morzu, to parę km od Bibione jest zoo, park wodny oraz park rozrywki
Komentarz
-
-
Panowie interesuje mnie obecny koszt przejazdu na trasie, no powiedzmy W-wa - Wenecja. Chodzi o paliwo + koszt winiet autostradowych. Czy ktoś kto był np. w tamtym roku na wakacjach we Włoszech ma może takie wyliczenia?
Tak sobie pomyślałem, że we wrześniu wybrałbym się autem do Modeny i Sant'Agata Bolognese do muzeów Ferrari i Lamborghini.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigPanowie interesuje mnie obecny koszt przejazdu na trasie, no powiedzmy W-wa - Wenecja. Chodzi o paliwo + koszt winiet autostradowych. Czy ktoś kto był np. w tamtym roku na wakacjach we Włoszech ma może takie wyliczenia?
Tak sobie pomyślałem, że we wrześniu wybrałbym się autem do Modeny i Sant'Agata Bolognese do muzeów Ferrari i Lamborghini.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez termit886Znajomi chcieli jechać w Sierpniu ale ceny są z kosmosuOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez termit886Powiedzcie kiedy jest najlepiej jechać (w którym miesiącu- czerwiec czy wrzesień?) Znajomi chcieli jechać w Sierpniu ale ceny są z kosmosu. I jakie są aktualne ceny winiet na autostrady?
10-cio dniowa winieta w Austrii to koszt 8,30 EUR. W Czechach: 10-cio dniowa 310 KC, miesięczna 440 KC. We Włoszech za odcinek od Tarvisio do Latisany płaciłem chyba około 8 EUR w jedną stronę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dudek_tMuzeum Ferrari mało ciekawe. Raz można zobaczyc ale znacznie większa atrakcja jest przed muzeum. Nie bierz tylko karty kredytowe bez limitu bo po pierwszej rundce jesteś w stanie wydac wszystko za kolejne przejażdźki: http://www.pushstart.it/
[ Dodano: Nie 24 Lut, 13 21:27 ]
Zamieszczone przez jamaju10-cio dniowa winieta w Austrii to koszt 8,30 EUR. W Czechach: 10-cio dniowa 310 KC, miesięczna 440 KC. We Włoszech za odcinek od Tarvisio do Latisany płaciłem chyba około 8 EUR w jedną stronę.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jamaju10-cio dniowa winieta w Austrii to koszt 8,30 EUR. W Czechach: 10-cio dniowa 310 KC, miesięczna 440 KC. We Włoszech za odcinek od Tarvisio do Latisany płaciłem chyba około 8 EUR w jedną stronę.
Tarvisio - Latisana 10,5 EUR
Tarvisio - Wenecja 17,1 EUR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kbjanekade w czerwcu do caorle,
Zamieszczone przez Bigoszt przejazdu na trasie, no powiedzmy W-wa - Wenecja. Chodzi o paliwo + koszt winiet autostradowych. Czy ktoś kto był np. w tamtym roku na wakacjach we Włoszech ma może takie wyliczenia?
W tym roku też jadę ... najpierw na przełomie czerwiec/lipiec do Cavallino Sant’Angelo Villag a potem sierpień/wrzesień na Camping Mare Pineta :szeroki_usmiech ... nie stać mnie na wakacje nad polskim morzem :wink:PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Ceny w kurortach są z kosmosu , w zeszłym roku byłem w Lignano był tam lidl ceny znacznie niższe ale, w Bibione nie jestem pewny chyba nie ma . apart . miałem z basenem płaciłem coś 1000 euro dla czterech osób za dwa tygodnie z tej strony
byłem już w wielu kurortach nad Adriatykiem i mogę powiedzieć że mi najbardziej przypadła do gustu Rosolina Mare jest to zdecydowanie mniejsza miejscowość bardziej zielona i kameralna . Posiada bardzo dużą dziką plaże która ciągnie się aż do Porto Caleri gdzie jest przepiękny park przyrody
Polecam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bigile wyszła cie sama podróż ?
Zamieszczone przez PAOLO ESCOpaliwo jakieś 1 .000 zł (zależy oczywiście od auta) + opłaty za winietę w Austrii na 10 dni, jakieś +- 40 zł (nie pamiętam dokładnie) + opłata za przejazd przez przełęcz w Austrii +- 16 euro w obie strony czyli jakieś 70 zł do tego opłata za autostradę we Włoszech też jakieś 16 euro w obie strony czyli + 70 zł .... i to wszystko z opłat. Reszta to jedynie koszt pobytu na kempingu. Tu masz różne opcje : mobil home Bali, namioty Navajo lub wjazd własnym camperem na teren kempingu. Ja nie miałem wyboru bo mobil home Bali były już zarezerwowane więc żona się uparła, że jedziemy pod namioty typu Navajo - co mi się strasznie nie podobało bo namioty kojarzą mi się z poligonem... ale o dziwo te namioty sa bardzo praktyczne i do tego dobrze wyposażone (kuchnia gazowa, pełen sprzęt do gotowania od garków, po talerze i sztućce) w środku 6 łóżek (nie ważne ile osób nocuje czy 3 czy 6 cena jest jednakowa - płacisz za namiot w moim przypadku na 10 dni to było jakieś 1600 zł bez żadnych ukrytych opłat! Podobno od tego roku we Włoszech będzie się płacić klimatyczne... tak samo jak w PL nad morzem czy w górach. Co do atrakcji to na dzieciaki kompletnie nic nie musiałem wydawać, bo i tak miały je w nadmiarze - animacje do południa na basenie i wieczorem w cenie. Wszedzie ratownicy i obsługa pilnująca maluchów (na basenach i zjeżdżalniach). Wejście na baseny cały czas bezpłatne, jedynie w sezonie (lipiec -sierpień) płatny leżak na basenie na cały dzień chyba 2 euro. Nad morzem za nic nie płacisz. Chyba, że chcesz wynająć duży rower wodny na 6 osób, ze zjeżdżalnią dla dzieciaków Godzina na nim to chyba jakieś 8 euro - 32 zł... czy dużo? No nie wiem ...biorąc pod uwagę jakich cen spodziewać można się nad Bałtykiem to uważam, że cena w miarę przystępna.
Może poprosimy Admina :bow o połączenie obu tematów
Ten i "mój" http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=962297#962297PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez dudek_tMuzeum Ferrari mało ciekawe. Raz można zobaczyc ale znacznie większa atrakcja jest przed muzeum. Nie bierz tylko karty kredytowe bez limitu bo po pierwszej rundce jesteś w stanie wydac wszystko za kolejne przejażdźki: http://www.pushstart.it/
[ Dodano: Nie 24 Lut, 13 21:27 ]
Zamieszczone przez jamaju10-cio dniowa winieta w Austrii to koszt 8,30 EUR. W Czechach: 10-cio dniowa 310 KC, miesięczna 440 KC. We Włoszech za odcinek od Tarvisio do Latisany płaciłem chyba około 8 EUR w jedną stronę.
Komentarz
-
-
Re: Wyjazd Bibione-Włochy
Zamieszczone przez jamaju... nie wiem jak LPG, ale PB czy ON najlepiej zatankować w Austrii ...
Cena potrafi być nawet mniejsza o 20 centów za litr. :shock:
np sprawdziłem ON z OMV -> na autostradzie 1,59 za litr, a np. w Villach 1,37 za litr.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzyq_74I najlepiej zjechać z autostrady do miasteczka.
Cena potrafi być nawet mniejsza o 20 centów za litr. :shock:Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
dudek_t, miałem taką stronę wraz z cenami aktualizowanymi na bieżąco. Jak znajdę to wstawię. Ogólnie w samych miasteczkach cena paliw może się różnić o 0.10 Euro. Im większe zadupie i droga boczna to paliwo tańsze, inna cena w pn, inna we wt. a jeszcze inna w pt czy sob czy nd. Na autostradach paliwo zdecydowanie droższe dochodzące do 0.20 Euro. Ceny paliw w Austrii zmieniają się często w ciągu dnia o np 0.004 Euro ( nie pomyliłem się, oni podają ceny paliw do trzeciego miejsca po przecinku). Tak wprost ciężko mi powiedzieć jak to jest różnica.
Jeżeli miejscowość turystyczna i sezon to też paliwo w górę idzie. Oni wykorzystują każdą okazję.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Komentarz